Mindful yoga

Mindful yoga i naturenOm mindful yoga


Mindful yoga er enkle kroppsøvelser som gjennomføres i et rolig tempo slik at en får mulighet til å være til stede.

Intensjonen er å være bevisst nærværende i sin kropp - i kroppsfornemmelser og bevegelser - og sin pust, og i det som skjer - fra øyeblikk til øyeblikk.

Dette innebærer at en også legger merke til sine tanker, vurderinger, stemninger og følelser som dukker opp underveis.

Både yogastillingene og det som måtte dukke opp i oppmerksomhetsfeltet underveis prøver en å møte med en nysgjerrig, åpen, vennlig og rommende/ aksepterende innstilling.


I mindful yoga handler det ikke om å prestere, men om å utforske sin kropp, å lytte inn i kroppen og registrere og respektere dens grenser - og på denne måten trene seg på å være vennlig og omsorgsfull overfor seg selv og sin kropp.

Alle øvelsene kan sees som en invitasjon, der en står fritt til å modifisere dem eller å stå over hvis en føler at det er det en har behov for akkurat nå. Derfor kan mindful yoga gjennomføres av alle, uansett alder og kropp, siden den enkelte tilpasser øvelsene etter sine egne muligheter og behov.

Å gjøre yoga på denne måten – uten krav til prestasjoner og ut fra egne behov og muligheter – kan føles veldig befriende.
Yogasamlingen inneholder

  • En oppmerksomhetsøvelse for å «ankomme», til stedet og i seg selv, i begynnelsen av yogasamlingen.
  • Yogaøvelser for hele kroppen i ulike utgangsstillinger, som stående, sittende og eventuelt liggende.
  • En oppmerksomhetsøvelse/ avspenningsøvelse som avslutning av yogasamlingen.


Det vil være fokus på rolige bevegelser, pust og selve nærværet.

Øvelsene gir mulighet til å komme i dypere kontakt med sin kropp og sin pust, løsne spenninger i muskulaturen og få en bedre kroppslig forankring, samtidig som det å praktisere mindfuness og mindful yoga i naturen gir noe ekstra. Instruktør

Petra Skaland – sertifisert mindfulness-instruktørDatoer

Nye datoer legges ut etter hvert.

Samlingen varer 60 min.


Mindful yoga i naturen tilbys også på forespørsel!Sted

I skogen like ved undervisningsstedet. 

Oppmøte: Ved undervisningsstedet – Furuskogen 6, 3718 Skien.

Det er ca. 3 - 5 min. med rolig gange til yogaplassen. Etter selve yogasamlingen i skogen går vi med oppmerksomt nærvær tilbake til oppmøteplassen.

Samlingen avsluttes ved oppmøteplassen.Pris

200 kr 


Påmeldingsfrist: Dagen før.

Fortløpende og bindende påmelding!Etter avtale er det også mulig å ha yogasamlingen en annen plass enn den som ovenfor er beskrevet. Kanskje dere har en plass i naturen dere liker å være, og der dere ønsker å praktisere mindful yoga. Lengden på yogasamlingen vil da tilpasses deres ønsker.

Ved interesse ta gjerne kontakt.

Tilbakemeldinger fra deltakere


Teksten publiseres med deltakernes tillatelse.

Den enkelte valgte selv hva en ønsket å skrive om og hvordan en ønsket å signere teksten.

«Vi stortrives med yogatimene til Petra. Med sitt behagelige vesen guider hun oss gjennom mindfullnessøvelser. Timene foregår ute i vakre omgivelser, og det er trening både for kropp og sjel. Kan anbefales på det varmeste.»


To fornøyde damer 65/ 66 år

«Etter å ha blitt invitert til dette flotte tilbudet kl.18.00 i parken ute under et gedigent tre. Kroppen var stiv og støl og gruet seg til øvelser som skulle gjøre vondt. Men etter å bare se opp i den lysegrønne trekronen med enorm dybde opp til knallblå skyfri himmel, var en opplevelse i seg selv jeg aldri ville vært foruten. Kroppen kjente på det vonde under rolige og balsamerende instruksjoner fra Petra, og på slutten av timen var mange vondter forsvunnet. Det var mirakuløst deilig -gleder meg til neste utetime. Samspillet med Petra, naturen og meg gjorde underverker.

Takk Petra.»


Hilsen Kari Kise

«Jeg har deltatt på forskjellige varianter av yoga i tre år og mindfulness yoga er det som passer meg best.

I en travel hverdag, er mindfulness yoga en fin måte «å lande på», både for kropp og sinn. I det senere har jeg prøvd denne yoga-varianten ute. Det ble en veldig positivt opplevelse.

Selv om det innimellom kan være forstyrrende lyder fra omgivelsene, er det totalt sett mest positivt å hente. Eksempelvis sol, svak vind, fuglsang og annet hyggelig som gjør at du blir enda mer avspent og fylles med positiv energi. De forstyrrende lydene bruker du til å øve på å komme tilbake til ditt eget fokus og tilstedeværelse. Øvelser som er viktig i vår travle hverdag.

Anbefaler virkelig dette!»


Gro-Heidi

Nedenfor finner du bilder fra én av plassene som vil bli brukt til praktisering av mindful yoga... og bilder fra tidligere undervisning i mindful yoga i naturen.

Publiseringen skjer med deltakernes tillatelse.